JADŁOSPIS

                         

                                            PONIEDZIAŁEK 04.03.2019

 

Śniadanie I

 

Kakao Decomoreno,kanapki z masłem,jajkiem na twardo,rzodkiewką,szczypiorkiem.

 

Śniadanie II

 

Banan, sok Bobo fruit/woda mineralna niegazowana.

 

Obiad

 

Zupa szczawiowa z ryżem,zabielana z jarzynami,zieleniną.Makaron mini muszelki z prażonym jabłuszkiem,kompot wieloowocowy.

 

Podwieczorek

 

Chałka z posypką z masłem,powidłami śliwkowymi,herbatka z cytrynką.

 

                                     WTOREK 05.03.2019

 

Śniadanie I

 

Zupa mleczna z muslii tropikalnym,wek z masłem,szynką konserwową,pomidorem.

 

Śniadanie II

 

Kiwi,sok bobo fruit/woda mineralna niegazowana.

 

Obiad

 

Lane kluseczki na rosole, z jarzynami,zieleniną.Eskalopki ze schabu w sosie porowym,kasza gryczana,sałatka z ogórka kiszonego,kompot wieloowocowy.

 

Podwieczorek

 

Galaretka cytrynowa,jabłuszko,kompot.

 

                                                    ŚRODA 06.03.2019

 

Śniadanie I

 

Herbatka z cytrynką,kiełbaski cielęce na ciepło,wek z masłem,ogórkiem zielonym.

 

Śniadanie II

 

Jabłuszko,sok bobo fruit/woda mineralna niegazowana.

 

Obiad

 

Zupa ogórkowa z ziemniakami,zabielana, jarzynami,zieleniną.Potrawka z kurczaka duszona z warzywami,kasza kus kus,kompot wieloowocowy.

 

Podwieczorek

 

Mus z banana i kiwi,chrupki kukurydziane,kompot.

 

                                                        CZWARTEK 07.03.2019

 

Śniadanie I

 

Płatki kukurydziane z mlekiem,rogalik z masłem,dżemem brzoskwiniowym niskosłodzonym.

 

Śniadanie II

 

Mandarynki,sok bobo fruit/woda mineralna niegazowana

 

Obiad

 

Krupnik z kaszy bulgar z jarzynami,zieleniną.Jajka sadzone na masełku,ziemniaki,brokuły na parze,kompot wieloowocowy.

 

Podwieczorek

 

Kisiel truskawkowy,ciastka owsiane Sante,kompot.

 

                                                                  PIĄTEK 08.03.2019

 

Śniadanie I

 

Kawa inka z mlekiem,wiosenne kanapki z masłem,polędwicą cygańską,rzodkiewką,szczypiorkiem.

 

Śniadanie II

 

Gruszka,sok bobo fruit/woda mineralna niegazowana.

 

Obiad

 

Zupa pomidorowa z ryżem,zabielana z jarzynami,zieleniną.Filety z ryby miruny na parze w sosie warzywnym,ziemniaki,surówka z kapusty kiszonej,kompot wieloowocowy.

 

Podwieczorek

 

Serek Bakuś o smaku waniliowym,pałeczki kukurydziane,kompot.