JADŁOSPIS

                         

                                            PONIEDZIAŁEK 08.04.2019

 

Śniadanie I

 

Kakao Decomoreno,kanapki z masłem,jajkiem na twardo,rzodkiewką.

 

Śniadanie II

 

Banan, sok Bobo fruit/woda mineralna niegazowana.

 

Obiad

 

Zupa pomidorowa z ryżem,zabielana z jarzynami,zieleniną.Makaron z prażonym jabłuszkiem,cynamonem,kompot wieloowocowy.

 

Podwieczorek

 

Babka pomarańczowa,kompot

 

                                     WTOREK 09.04.2019

 

Śniadanie I

 

Muslii tropikalne z mlekiem,rogaliki mleczne z masłem,dżemem brzoskwiniowym niskosłodzonym.

 

Śniadanie II

 

Gruszka,sok bobo fruit/woda mineralna niegazowana.

 

Obiad

 

Rosół z makaronem, z jarzynami,zieleniną.Eskalopki ze schabu w sosie porowym,kasza jęczmienna,buraczki gotowane tarte z jabłuszkiem,kompot wieloowocowy.

 

Podwieczorek

 

Ciastka zbożowe,kiwi,kompot.

 

                                                    ŚRODA 10.04.2019

 

Śniadanie I

 

Kawa zbożowa z mlekiem,kanapki z masłem,szynką cygańską,ogórkiem kiszonym.

 

Śniadanie II

 

Jabłuszko,sok bobo fruit/woda mineralna niegazowana.

 

Obiad

 

Zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym z jarzynami,zieleniną.Risotto z warzywami,kompot wieloowocowy.

 

Podwieczorek

 

Budyń malinowy,biszkopty,kompot.

 

                                                        CZWARTEK 11.04.2019

 

Śniadanie I

 

Wielozbożowe kuleczki czekoladowe Sante z mlekiem,wek z masłem,polędwicą drobiową,pomidorem.

 

Śniadanie II

 

Melon,sok bobo fruit/woda mineralna niegazowana

 

Obiad

 

Krupnik z kaszy bulgur z jarzynami,zieleniną.Filet z ryby miruny w sosie koperkowo śmietanowym,ziemniaki,surówka z kiszonej kapusty,kompot wieloowocowy.

 

Podwieczorek

 

Chałka z posypką masłem dżemem agrestowym niskosłodzonym,herbatka z cytrynką.

 

                                                                  PIĄTEK 12.04.2019

 

Śniadanie I

 

Herbatka z cytrynką,kiełbaski z szynki na ciepło,pieczywo pszenne z masłem,ogórkiem kiszonym.

 

Śniadanie II

 

Kiwi,sok bobo fruit/woda mineralna niegazowana.

 

Obiad

 

Kapuśniak z kapusty kiszonej z jarzynami,zieleniną.Mini kopytka z masłem,cynamonem,tarta marchewka z brzoskwinią,kompot wieloowocowy.

 

Podwieczorek

 

Jogurt do picia ciastka naturalne Sante,kompot.